Grønnsakssuppe er enkel og varmende høstmat, proppet av god næring og en hyllest til Norske rotgrønnsaker. Suppen kan serveres fra barna er 6 måneder.
Denne suppen er alltid en vinner hjemme hos oss, og er en super måte å få i barna både grønnsaker og næringsrik kraft.

Oppskriften finner du her:
Oppskriften gir nok middag til 2 voksne & 2 barn
Kan gis fra 6 måneder
Du trenger:
- 1 gul løk
- 1 medium stor kålrot
- 4 gulrøtter
- 5-6 poteter
- 1,5-1,8 dl kraft/vann med buljong
- 4 småpølser
- 2 egg + siktet mel (til melboller)
- salt & pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem kjele som rommer ca 5 liter. Skru platen på medium varme og ha i litt god olje. Finhakk løken og stek til den er blank.
Skrell og kutt alle grønnsakene i små terninger, og ha i de i kjelen.
Hell over kraft/vann + buljong, kok opp og la suppen koke på sva varme i 30-45 minutter.
Når grønnsakene er myke kan du lage melboller eller "klot" som jeg er vokst opp med.
Ha 2 egg i en bolle, pisk og rør inn siktet mel til en ganske fast konsistens.
Bruk en teskje og del deigen i små boller som du har rett i kjelen, og lar koke noen minutter.
Ha gjerne i noen pølsebiter om du ønsker kjøtt i suppen.
Servér.

Tips 1: Til små babyer kan du enkelt mose suppen med stavmikser (unngå salt i suppen - ta gjerne av litt i en egen porsjon til de minste).
Tips 2: Til litt større barn som vil spise selv er dette super plukkemat.
God matlaging! Klem fra Veronika & Bare Bra Mamma