fbpx

desember 28, 2023 5:25 pm

Av: Veronika K. Baarud

Oppskriften gir 2 brød
Allergener: Gluten
Tid: 4-6 timer (hev gjerne over natten)

grovbrød, hjemmebakt brød, brød

DU TRENGER:

• 1 ts tørrgjær eller 2-3 ss surdeigsstarter.
• 8 dl vann
• 2 dl tørre røde linser (du kan også bruke linser fra boks, men da må mengden mel justeres litt)
• 5 dl havregryn
• 3 dl sammalt spelt/hvete
• 8 dl siktet spelt/hvete

FREMGANGSMÅTE:

Baker du med surdeigsstarter bør du mate den 6-8 timer før du skal bake slik at den er potent og fin. Selv pleier jeg alltid å sette brøddeig på kvelden, la den heve natten over og steke brødene morgenen etter.

1) Ha tørrgjær eller surdeigsstarter i en bolle sammen med 8 dl vann. Bland dette.

2) Ha i røde linser og havregryn. Skyll gjerne linsene i dørslag før du har de i deigen.

3) Ha i melet og rør deigen sammen med en god tresleiv. Rør til alt er godt blandet. Skrap ned evt. deigrester fra kantene på bollen og bakk deigen sammen.

4) Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett den et lunt sted på benken. La deigen heve i 4-6 timer (den kan også stå lengre).

5) Finn frem to brødformer og dekk de med bakepapir. Fordel deigen (som nå er litt flytende) i de to formene. La brødene etterheve ca 1 time.

6) Brødene stekes på 200 grader, over- og undervarme i 1 time og avkjøles på rist.

Tips: Del brødene i skiver når de er kalde og frys ned, slik kan du enkelt ta opp brød etter behov og du slipper svinn. Evt. kan du dele brødet i to og fryse ned halve brød. Hjemme hos oss går det en del brød så vi fryser ned halve brød. 

Flere brødoppskrifter finner du her: 

Grytebrød av havregryn og spelt

Langtidshevet Matpakkebrød – hele familiens favoritt

Flere oppskrifter & nyheter


veronika@barebramamma.no

Om Veronika & Bare Bra Mamma

Veronika er grunnlegger og daglig leder av Bare Bra Mamma & Barnematakademiet (2022). Du kjenner henne kanskje best som grunnlegg og utvikler av Bare Bra Barnemat (2013).

Hun har ernæringsbakgrunn, er forfatter og foredragsholder, og har hjulpet tusenvis av familier med ernæring og mat til barn og familier de siste 10 årene. Hun & teamet hennes hjelper deg som vil lage barnematen selv, og familier som ønsker en sunnere og enklere mathverdag med mindre stress.

Vi bygger for tiden Norges største og mest innholdsrike online portal for foreldre & barn.


Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>