fbpx

september 29, 2023 7:37 am

  • Hjem
  • /
  • Nyheter
  • /
  • Bakst
  • /
  • Grytebrød av havregryn og spelt – kan lages med surdeig eller gjær
Av: Veronika K. Baarud

Grytebrød av havregryn og spelt er utrolig godt og enkelt å lage. Gryten gjør at brødet får en deilig og sprø skorpe, og at det blir luftig inni. Denne oppskriften gir ett stort brød som kan lages enten med surdeig eller gjær.

grytebrød, brød, langtidshevet brød

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir et brød i en gryte som er ca 20 cm i diameter

Allergener: gluten

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 150 gram havregryn
  • 150 gram sammalt speltmel
  • 300 gram siktet speltmel
  • 2-3 ss surdeigsstarter eller 2-3 ts tørrgjær
grytebrød, brød

Slik gjør du

Kvelden før/ eller på morgenen:

Bland surdeigsstarter eller gjær med vann og mel. Rør ut gjær eller suedeigsstarter i vann før du har i havregryn og sammalt mel. Bland godt før du har i 300 siktet mel. Rør godt med en sleiv til deigen blir fast. På slutten kan du bruke hånden å kna deigen oppi bollen. Skrap ned alle rester av deig fra kantene og sett deigen til heving natten over. La deigen heve under plast eller lokk i romtemperatur.

Dagen etter/kveld: 

Sett en jerngryte i ovnen og skru den på 250 grader, over- og undervarme. Når ovnen er varm tar du gryten ut av ovnen og strør litt mel i bunnen. Bruk en deigskrape og «brett» deigen sammen. Ha deigen over i jerngryten og sett den inn i ovnen. Ha over et lokk.

La brødet stå med lokk i 20 minutter. Etter 20 minutter tar du av lokket og lar brødet steke videre på 200 grader uten lokk i 30 minutter.

Velt brødet ut på en rist og la det avkjøles helt før du skjærer i det.

  • Hjem
  • /
  • Nyheter
  • /
  • Bakst
  • /
  • Grytebrød av havregryn og spelt – kan lages med surdeig eller gjær

Flere oppskrifter & nyheter


veronika@barebramamma.no

Om Veronika & Bare Bra Mamma

Veronika er grunnlegger og daglig leder av Bare Bra Mamma & Barnematakademiet (2022). Du kjenner henne kanskje best som grunnlegg og utvikler av Bare Bra Barnemat (2013).

Hun har ernæringsbakgrunn, er forfatter og foredragsholder, og har hjulpet tusenvis av familier med ernæring og mat til barn og familier de siste 10 årene. Hun & teamet hennes hjelper deg som vil lage barnematen selv, og familier som ønsker en sunnere og enklere mathverdag med mindre stress.

Vi bygger for tiden Norges største og mest innholdsrike online portal for foreldre & barn.


Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>