fbpx

januar 4, 2024 4:14 pm

Av: Veronika K. Baarud

Dette er en problemstilling jeg fikk i innboksen hos instagramkontoen til bare bra mamma.

For hva gjør vi når barna ikke vil ha, ikke vil smake eller ikke liker?

Jeg har laget en video som kort forklarer dette, den finner du her 👇

Her får du tre tips du kan ta med deg om du opplever det samme;

1) Flytt fokus over på noe annet enn maten rundt måltidene, snakk om dagen, tøys, tull og le og ha fokus på god stemning.

2) Gjør frukt, grønt og ny mat tilgjengelig, men ikke forvent at de spiser noe av det. La de forsyne seg selv, eller legg noe i matboksen eller på tallerken.

Om du får kommentaren; «æsj, liker ikke den der», "vil ikke ha" eller noe annet, kan du enkelt si «den bare ligger der, du trenger ikke spise den, men den kan ligge der».

3) Dere har god tid! Det er ikke farlig om barnet ikke spiser den paprikaen i dag. Putt den på bordet (eller i matboksen), blås i om den blir spist eller ikke. En dag løsner det, og tålmodighet er nøkkelen.

Alt i alt handler dette om hvordan vi voksne takler matsituasjonen.

Barna plukker lett opp vårt stress og «mas», så her er det smart å gå litt innover og tenke, hvilken stemming skal vi ha rundt bordet i dag.

Ikke forvent at det er perfekt, noen dager er mer masete enn andre, noen dager er de trøtte og lei, noen dager fjasete, men øv på å la ting fare og flytt fokuset over på god stemning.

Og en liten huskelapp; vi voksne er rollemodellene, barna gjør som vi gjør, ikke som vi sier 😉 God matvaner bygges over tid.

Klem fra Veronika ❤️

suppe, tomatsuppe, barnemat

Flere oppskrifter & nyheter


veronika@barebramamma.no

Om Veronika & Bare Bra Mamma

Veronika er grunnlegger og daglig leder av Bare Bra Mamma & Barnematakademiet (2022). Du kjenner henne kanskje best som grunnlegg og utvikler av Bare Bra Barnemat (2013).

Hun har ernæringsbakgrunn, er forfatter og foredragsholder, og har hjulpet tusenvis av familier med ernæring og mat til barn og familier de siste 10 årene. Hun & teamet hennes hjelper deg som vil lage barnematen selv, og familier som ønsker en sunnere og enklere mathverdag med mindre stress.

Vi bygger for tiden Norges største og mest innholdsrike online portal for foreldre & barn.

Skal dere starte med fast føde? Gratis e-bok!