Her finner du noen ekle retningslinjer for hvordan du lagrer og oppbevarer hjemmelaget babymat. Husk at det enkleste er å lage større porsjoner og fryse ned. Du finner også full oversikt i Babymatguiden som du kan laste ned gratis her!
Lagring i kjøleskap:
Kjøleskapet bør holde en temperatur på mellom 0-4 grader
- Lagringstid i kjøleskap: inntil to døgn
- Opptint barnemat: inntil to døgn om du la den i fryseren rette etter tilberedning.
Lagring i fryser:
- Temperatur i fryseren: minimum -18 grader
- Kjøtt/fisk- og grønnsaksmos: ca 2 måneder
- Grønnsak- og gruktmos: ca 3 måneder
- Frys gjerne ned mos uten tilsatt fettkilde, da holder den seg lengre.
Tilberedning & oppvarming
- Tin gjerne barnematen i kjøleskap over natten.
- Varm maten opp til kokepunktet og avkjøl til spisetemperatur før du serverer.
- Barnematen kan varmes opp én gang etter første tilberedning.
- Rester av barnemat som er varmet opp kastes.
Ta gjerne opp små porsjoner før du vet hvor mye babyen din spiser. Mengden kan varierer mye fra dag til dag. Stol på at babyen din følger sine instinkter, og viser tydelig når hen er mett.
Noen enkle babymatoppskrifter å starte med finner du her:


Ønsker du å lage barnematen selv?
Få en innføring i fast føde med Babymatguiden fra Bare Bra Mamma.
Alt du trenger for å komme i gang får du her!