fbpx

august 8, 2023 8:59 pm

Av: Veronika K. Baarud

Barnemat trenger ikke være komplisert - det skal være enkelt. Derfor skal vil jeg at du skal lære deg å tenke litt enkelt i forhold til det å lage egen barnemat.

De aller fleste har en boks hakket tomat og et glass tomatpuré i huset. Kanskje du finner noen gulrøtter og en søtpotet i grønnsaksskuffen, og en halv pakke kjøttdeig i kjøleskapet. Dette blir til sammen en super babymiddag.

Mange forteller meg at babyen deres liker mat med mye smak, og veldig ofte liker de tomatbaserte retter - nemlig umamismaken. Her får du en litt utvidet versjon av oppskriften over, men jeg vil bare ha deg med på tanken om at du som regel kan bruke det du har i en barnematgryte.

babymat, 6 måneder, kjøttgryte

Oppskrift: 

Oppskriften gir ca 8-10 barneporsjoner

Tid: ca 50 minutter  

Fra 6 måneder

Dette trenger du:

  • 1/2 pakke karbonadedeig
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 liten boks hakket tomat
  • 2 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1-2 sopp
  • 1 fedd hvitløk 
  •  ¼ gul løk 
  • 1 dl kraft eller vann
  • Smør eller olivenolje til steking

Fremgangsmåte: 

1) Skrell og kutt gulrøtter og søtpotet i terninger.

2) Finhakk løk, hvitløk og sopp, og ha i en gryte med smør på medium varme og stek til det er blankt og mykt. 

3) Ha i resten av ingrediensene Kjøttdeigen kan du dele opp med en gaffel og røre inn i gryta.

4) Kok opp, og la det koke under lokk i 30-40 minutter, til grønnsakene er myke.

5) Mos alt med stavmikser eller ha det i foodprosessor.

6) Servér, og ha resten i isterningsformer og frys ned som fremtidige middager. 

Mer om lagring og oppbevaring av babymat finner du her. 

Tips:

Denne gryten passer også veldig bra som familiemiddag. Ta av den mengden mat barnet skal ha, og ha i salt til det passer de voksnes gane. Server gjerne med kokt ris og seterrømme til.

kjøttgryte, babymat, 6 måneder
barnemat, babymat

Flere oppskrifter & nyheter


veronika@barebramamma.no

Om Veronika & Bare Bra Mamma

Veronika er grunnlegger og daglig leder av Bare Bra Mamma & Barnematakademiet (2022). Du kjenner henne kanskje best som grunnlegg og utvikler av Bare Bra Barnemat (2013).

Hun har ernæringsbakgrunn, er forfatter og foredragsholder, og har hjulpet tusenvis av familier med ernæring og mat til barn og familier de siste 10 årene. Hun & teamet hennes hjelper deg som vil lage barnematen selv, og familier som ønsker en sunnere og enklere mathverdag med mindre stress.

Vi bygger for tiden Norges største og mest innholdsrike online portal for foreldre & barn.


Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>