Barnemat trenger ikke være komplisert - det skal være enkelt. Derfor skal vil jeg at du skal lære deg å tenke litt enkelt i forhold til det å lage egen barnemat.
De aller fleste har en boks hakket tomat og et glass tomatpuré i huset. Kanskje du finner noen gulrøtter og en søtpotet i grønnsaksskuffen, og en halv pakke kjøttdeig i kjøleskapet. Dette blir til sammen en super babymiddag.
Mange forteller meg at babyen deres liker mat med mye smak, og veldig ofte liker de tomatbaserte retter - nemlig umamismaken. Her får du en litt utvidet versjon av oppskriften over, men jeg vil bare ha deg med på tanken om at du som regel kan bruke det du har i en barnematgryte.

Oppskrift:
Oppskriften gir ca 8-10 barneporsjoner
Tid: ca 50 minutter
Fra 6 måneder
Dette trenger du:
- 1/2 pakke karbonadedeig
- 2 ts tomatpuré
- 1 liten boks hakket tomat
- 2 gulrøtter
- 1 søtpotet
- 1-2 sopp
- 1 fedd hvitløk
- ¼ gul løk
- 1 dl kraft eller vann
- Smør eller olivenolje til steking
Fremgangsmåte:
1) Skrell og kutt gulrøtter og søtpotet i terninger.
2) Finhakk løk, hvitløk og sopp, og ha i en gryte med smør på medium varme og stek til det er blankt og mykt.
3) Ha i resten av ingrediensene Kjøttdeigen kan du dele opp med en gaffel og røre inn i gryta.
4) Kok opp, og la det koke under lokk i 30-40 minutter, til grønnsakene er myke.
5) Mos alt med stavmikser eller ha det i foodprosessor.
6) Servér, og ha resten i isterningsformer og frys ned som fremtidige middager.
Mer om lagring og oppbevaring av babymat finner du her.
Tips:
Denne gryten passer også veldig bra som familiemiddag. Ta av den mengden mat barnet skal ha, og ha i salt til det passer de voksnes gane. Server gjerne med kokt ris og seterrømme til.

Lyst på flere oppskrifter? Sjekk ut disse!
