Hjemmebakt brød trenger ikke være komplisert. Til denne oppskriften trenger du helt vanlige ingredienser du finner på alle matbutikker. Brødet har fått masse skryt, og må definitivt deles her.
"Brødene smakte HIMMELSK! De hevet hele natta i kjøleskap, og jeg, pappaen og barnet på 2 år spiste et helt brød til frokost!".

Oppskrift:
Oppskriften gir 2 brød
Kan gis fra 6 måneder
Tid: ca 12 timer (hevetid inkludert)
Tips: del brødene i skiver, eller i to og frys ned!
Dette trenger du:
- 8 dl vann
- 1/2 pakke tørrgjær
- 4 dl havregryn
- 1 dl valgfrie frø (linfrø, solsikkefrø etc.)
- ca 11 dl siktet mel (hvete/spelt)
Fremgangsmåte:
1) Ha gjær og lunkent vann i en bolle. Ha i havregryn og halvparten av melet. Bland godt. Tilsett resten av melet og rør/elt godt. Tilsett evt. litt mer mel. Dekk bollen og la deigen heve i 3-4 timer. Den kan også stå natten over på benken eller i kjøleskap. I kjøleskap går heveprosessen litt saktere.
Det gjør ingen ting om du glemmer bort deigen noen timer. Den liker å kose seg i bollen.
2) Ha deigen i to brødformer. Etterhev gjerne en times tid.
3) Sett ovnen på 225°C. Skru ned til 200°C og stek brødene en time på nederste rille i ovnen.
4) Avkjøl brødene på rist.
Sliter du med å få bakepapiret til å ligge pent i brødformene? Sjekk ut dette geniale tipset!
God baking!
Klem fra Veronika i Bare Bra Mamma
Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!