fbpx

Om Bare Bra Mamma

Er du klar for en barnematmatrevolusjon? Det er vi! Bare Bra Mamma leverer digitale kurs og medlemskap innenfor barnemat, ernæring til barn og familier samt barnehager. Vi holder også foredrag for barnehager, skoler, SFO og andre bedrifter og institusjoner som ønsker å lære mer om kosthold, ernæring, mat til barn og barnemat. Vi skreddersyr etter dine og deres behov. Ta kontakt her for tilbud.

veronika k. baarud, bare bra mamma

Bare Bra Mamma ble grunnlagt i 2022 og drives av Veronika K. Baarud (tidl. Bjørnstad). Du kjenner henne kanskje best som grunnlegg og utvikler av Bare Bra Barnemat (2013).

Resten kommer jeg til å skrive i "jeg" person.

Jeg har ernæringsbakgrunn, er forfatter og foredragsholder, og har hjulpet tusenvis av familier med ernæring og mat til barn de siste 10 årene. Bare Bra Mamma hjelper deg som vil lage barnematen selv, og deg som ønsker en sunnere og enklere mathverdag med mindre stress. Vi holder også foredrag for barnehager, skoler, bedrifter og deg som ønsker å lære mer om bra mat til barn.  

Min faglige bakgrunn kommer fra en bachelorgrad i idrett, ernæring og helse med fordypning i mat til barn og mat i barnehager, jeg er sertifisert helsecoach, high performance coach og tar for tiden mastergrad i helsefremmende arbeid. 

Bare bra barnemat

Da jeg ble mamma for første gang i 2012 og skulle starte med fast føde noen måneder senere, merket jeg hvor forvirret jeg selv var i barnematjungelen. Det førte til at jeg brukte all min ledige tid på å lære mer ernæring til barn, samtidig så jeg et stort behov for lett tilgjengelig kunnskap rundt barnemat og mat til barn. Jeg begynte å dele å dele inspirasjon om barnemat og oppskrifter på instagram, og merket fort at flere ønsket å lære mer. Sommeren 2013 ble bare bra barnemat født, med et domene og en logo laget på powerpoint. 

Veien til bare bra barnemat ble til mens jeg gikk, og jeg hadde hele tiden en visjon om at jeg ønsket å bidra til en positiv endring for barna våre - i stor skala. Jeg holdt matkurs for barnehager, babymatkurs og skrev forretningsplan om å utvikle barnematprodukter. Jeg ble intervjuet av blader som Ren Mat og ble kontaktet for å skrive artikler for ulike nettsteder. I 2016 tok reisen en ny vending, og jeg fikk med en samarbeidspartner på laget, og i 2017 stiftet vi AS sammen. 

Her videreførte jeg min visjon om å kunne bidra til å spre god kunnskap om barnemat og mat til barn, og bygget et helt nettsamfunn som ble større enn jeg noen gang kunne drømt om. Og jeg må bare si det; det var helt fantastisk å være et team og vi fikk til vanvittig mye gøy på veien.  

Vendepunktet

I 2019 tok dessverre denne reisen en ny og uventet vending, og jeg ble nødt til å selge meg ut av mitt eget selskap. Det har vært både trist og uvirkelig alt som skjedde, og alle de hundre, om ikke tusenvis av timene av arbeid jeg hadde lagt ned var borte. Uten kreditering for jobben jeg hadde gjort eller en anerkjennelse for innsatsen som ble lagt ned. Men aller mest trist fordi dette var noe jeg gjorde for barna mine, for familien min og alle de som ønsket å skape en bedre og tryggere mathverdag for sine barn. 

Ny reise

Etter noen tøffe år i tenkeboksen og mange runder frem og tilbake har jeg bestemt meg for å starte opp igjen. Dette ligger hjertet mitt så nært at jeg ikke har noe valg. 

Bare Bra Mamma var et navn som kom til meg som lyn fra klar himmel, og en visjon som rommer mye. 

Bare bra mamma

Hos Bare Bra Mamma har vi et helhetlig fokus på mat og helse. Mat er nemlig ikke alt. Det er absolutt en viktig del av et godt liv, men et godt liv inneholder mange deler. 

Vi har fokus på familier som ønsker en enklere mathverdag med mindre stress, uten matskam og dårlig samvittighet. 

På nybakte mødre og fedre som ønsker å lage barnematen selv. Om det er litt hjemmelaget, mye eller alt.

Dette er et sted hvor du skal få lov til å senke skuldrene og slappe av. Hvor du ikke skal få dårlig samvittighet om du har spist en sjokolade eller gitt barnet ditt kjøpegrøt eller middagsglass. 

Vi vet at du er mer enn kapabel til å ta gode matvalg, men vi ser også at det lett kan bli "for mye", den balansen finner du her, sammen med gode mattips og oppskrifter. La deg inspirere, og ta til deg det du trives med. Du trenger ikke gjøre "alt".     

Velkommen skal du være! 

Mer om Veronika 


Foto: Heidi Dokter

Veronika har vært profilert som ernæringsekspert i blader, aviser og bøker som;
 • Foreldre og Barn
 • BAM
 • Ren Mat
 • VG Familieklubben
 • Tønsbergs Blad
 • Drammens Tidende
 • Som forfatter hos Egmont forlag i samarbeid med Foreldre & Barn med boken "Bare Bra Barnemat - næringsrik mat det første året" (2018).
 • Som foredragsholder på Norges største barseltreff på Oslo nye teater i regi av Dagsavisen & Babyshop.no
 • Som foredragsholder for barnehager om mat i barnehagen.
 • Har holdt 50+ foredrag på nett om hjemmelaget barnemat.
 • Har jobbet med barnemat og mat til barn og familier siden 2013.

Ønsker du foredrag eller kurs hos deg?

Legg inn informasjon i kontaktskjema for tilbud!

NAVN & BEDRIFT*
E-POST*
VELG DEN SOM PASSER BEST
MELDING
0 of 500
>

Lyst på en enklere mathverdag? 

Få gratis ukemeny & ukemenyplanlegger