Kanelsnurrer er utrolig godt, men jeg må innrømme en ting. Helt til jeg var tidlig i 20-årene har jeg kaldt denne baksten for wienerbrød. Bestemor lagde nemlig alltid “wienerbrød” til oss da vi var små. Halvtørre, fra fryseren, med melis på. Det skulle ta med ca 22-23 år å finne ut at at det var kanelsnurrer hun hadde laget.
Jeg har levd på en løgn
For 13-14 år siden jobbet jeg som kantineleder. Der bestilte vi ofte inn kaker og bakst til møter. En dag hadde vi bestilt inn wienerbrød til ett møte, og det som møtte meg da jeg åpnet boksen var absolutt ikke de wienerbrødene jeg var oppvokst med. Litt småfrustrert over å ha fått feil på bestillingen snakket jeg med min kollega hvor hun så rart på meg da jeg prøvde å påstå at bestillingen var feil. For det var jo jeg som som hadde tatt feil i 22 år.
Levd på en veldig uskyldig løgn om hva wienerbrød egentlig var. Og at bestemor Anna alltid hadde servert meg og mine søskenbarn kanelsnurrer.

*Bestemor Anna og meg.
Jeg tror ikke hun visste det selv. Så dette blir et innlegg til ære for bestemor Annas wienerbrød, kanelsnurrer – kall dem hva du vil. Dette er en grovere variant enn hva Anna bakte, men de er supergode uansett!
Oppskriften får du her:
Oppskriften gir ca 15-20 stk.
Allergener: Gluten, melk
Tid: 3 timer
Du trenger:
- 3 dl havremelk
- 1/2 pose tørrgjær
- 150 g sammalt hvete/spelt
- 400 g siktet hvete/spelt
- 50 g rårørsukker
- 1/2 banan (moses)
- 50 g smør/melkefritt smør
Topping:
- Smør/melkefritt smør
- Rårørsukker
- Ceylon-kanel
Fremgangsmåte:
Varm melken til ca 20 grader, bland gjær melk, mel, banan og sukker i en bakebolle. Elt deigen i ca 10 min. De siste minuttene av eltetiden har du i romtemperert smør.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 2 timer. Del deigen i to (delte den ene halvdelen til hvert av barna som fikk bake sine egne snurrer), kjevle deigen som et rektangel, ca 0,5 cm tykt. Smør på smør og strø over kanel og sukker. Rull deigen sammen og del i tykke skiver. Bruk hendene og trykk snurren utover på stekebrettet.
Stek snurrene på 180 grader varmluft i 10 min. Avkjøl litt og spis.
De er aller best ferske.

Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!
God matlaging! Klem fra Veronika