Søtpotetmos er supert som en av de første smaksprøvene til babyen. Søtpoteten er naturlig søt, og er rik på blant annet vitamin A, B6 og kostfiber. Søtpoteten er som en potet, skrell og kok den før du moser den. Tilsett gjerne morsmelk i mosen i starten av introduksjonen. Det gir en kjent og trygg smak for babyen.

Oppskrift:
Oppskriften gir ca. 15 tykke pannekaker
Kan gis fra 1 år (dropper du spinat kan disse gis fra 6 måneder)
Tid: 1 time (inkludert hviletid for røra)
Tips: pannekakene kan spises til frokost, lunsj, være med i matpakka eller på tur!
Dette trenger du:
- 1 søtpotet
- 1-2 dl vann, for å koke/dampe søtpoteten
- 1 ts økologisk kaldpresset olivenolje (tilsettes før servering)
- Litt morsmelk eller MME (tilsettes før servering)
*velg gjerne økologiske råvarer
Fremgangsmåte:
1) Skrell søtpoteten og kutt de i terninger.
2) Ha alt i en kjele og fyll på vann til det dekker. Kok opp, og la alt koke til søtpoteten er myk, 15-20 minutter.
3) Bruk gjerne damprist og dampkok søtpoteten, dette bevarer flere av næringsstoffene.
Damprist koster ca en hundrelapp, og du finner det f.eks her - og i mange andre butikker. Google har svaret på hvor du får tak i en.
4) Mos blandingen med stavmikser, frys ned i isterningsbrett så har du enkle smaksprøver tilgjengelig.
5) Tilsett morsmelk/MME og litt olje før servering
Ønsker du isbitformer av god kvalitet uten unødvendige plaststoffer, finner du fine isbitformer hos Bee Organic her.
Flere babymat-oppskrifter finner du her

Ønsker du å lage barnematen selv?
Få en innføring i fast føde med Babymatguiden fra Bare Bra Mamma.
Alt du trenger for å komme i gang får du her!
God matlaging!
Klem fra Veronika i Bare Bra Mamma
Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!
