Det er enkelt å snike inn litt ekstra grønnsaker i hverdagsmaten når man er litt kreativ.
Grønne spinatpannekaker er en super måte å snike litt ekstra grønt til barna. I tillegg kan du finne på ditt helt egne navn på retten for å gjøre det mer gøy "shrekpannekaker", "monsterpannekaker" eller hva med "muggpannekaker".
Sistnevnte slo an hos 5 åringen her hjemme i hvert fall.

Oppskrift:
Oppskriften gir ca. 15 tykke pannekaker
Kan gis fra 1 år (dropper du spinat kan disse gis fra 6 måneder)
Tid: 1 time (inkludert hviletid for røra)
Tips: pannekakene kan spises til frokost, lunsj, være med i matpakka eller på tur!
Dette trenger du:
- 2 dl siktet mel - spelt eller hvete
- 2 dl sammalt mel - spelt eller hvete
- 2 dl vann
- 200 gram spinat
- 1 dl vann (sammen med spinaten i blenderen)
- 3 egg
- 2 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
1) Bland mel, 2 dl vann, 3 egg, kardemomme og bakepulver.
2) Ha spinat og 1 dl vann i en blender, og kjør til alt er finmost. Ha spinatvannet i pannekakerøren og bland alt godt med en visp.
3) La røren hvile i 20-30 min før du steker pannekakene.
4) Stek pannekakene på på medium/pluss varme i smør, og legg på rist eller tallerken.
Obs! Spinat bør kun varmebehandles en gang. Har du røre til overs, kan denne fint stå i kjøleskapet et par dager.
Server med jordbær, blåbær, rømme eller annen frisk topping.
Har du lyst til å prøve noe nytt - test gjerne kombinasjonen av honning (fra 12 måneder), blåmuggost, jordbær og basilikum!

God matlaging!
Klem fra Veronika i Bare Bra Mamma
Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!
