Thai inspirert kyllingsuppe er både enkel å lage, og den smaker skikkelig godt. Lag den i vanlig versjon til de voksne, har du små barn som trenger mer most mat kan du enkelt ta av en porsjon og mose med en stavmikser, eller la barna smake på små biter selv.

Oppskrift:
Oppskriften gir ca. 4 store porsjoner
Kan gis fra 6 måneder (server uten salt)
Tid: ca. 45 min
Tips: denne retten kan fint lages som flere porsjoner babymat. Mos med stavmikser og frys ned.
Dette trenger du:
- 1 kyllingfilet
- 1 gulrot
- 1 gul løk
- 1/2 rød paprika
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 cm ingefær (river på et fint rivjern)
- 1/2 potte frisk koriander
- 2 ts rød curry paste
- litt rød chili
- saften av 1/2 lime
- 2 bokser kokosmelk (á 250 ml.)
- 1 liter vann med en god fond eller kraft
- smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte:
1) Fin hakk løk og hvitløk og stek på medium varme i olivenolje i en gryte som rommer 3-4 liter. La dette godgjøre seg på svak til medium varme mens du forbereder de andre ingrediensene.
2) Skrell gulroten og kutt den i terninger. Kutt paprika i terninger.
3) Del kyllingfileten i biter og stek den i gryten sammen med løken.
4) Skrell ingefær med en skje (skrap med tuppen på skjeen rundt roten), riv ingefær på et fint rivjern.
5) Ha alle grønnsakene sammen med kyllingen og løken, la dette steke litt før du har over all væske, krydder og de andre ingrediensene. Koriander og lime sparer du til slutt.
6) La suppen småkoke i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.
7) Skvis i saften av en 1/2 lime og smak til med salt og pepper.
8) Server suppen med finhakket frisk koriander og et godt brød.

Ønsker du å lage barnematen selv?
Få en innføring i fast føde med Babymatguiden fra Bare Bra Mamma.
Alt du trenger for å komme i gang får du her!
God matlaging!
Klem fra Veronika i Bare Bra Mamma
Følg oss gjerne på instagram for daglige tips her!
